Results 1 to 5 of 5

Thread: Automatically 300dpi by starting a new image in photshop

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    111
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Automatically 300dpi by starting a new image in photshop

    Hi all! I have a question, I want to know if there is a plugin or a function for photoshop which automatically set every dpi of every new file up to 300 or more. I mostly forgot to type in more dpi and have to start new if I need 300dpi for my image

    I hope someone can help me! Thanks !
    Reply With Quote Reply With Quote


  2. Hide this ad by registering as a member
  3. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wells, UK
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    if I hit Ctrl+N in photoshop.... and set the canvas and dpi... photoshop remembers those details each time I launch a new document. No need for a function key for me! .. However you could set up an 'action' which'll allow you to switch easily between canvas dimensions.

    mark
    "Learn as much as I can at whatever cost, then give it away for free and ask for nothing in return" - (me!)
    Reply With Quote Reply With Quote

  4. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    111
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by simplejack
    if I hit Ctrl+N in photoshop.... and set the canvas and dpi... photoshop remembers those details each time I launch a new document. No need for a function key for me! .. However you could set up an 'action' which'll allow you to switch easily between canvas dimensions.

    mark
    Thank you!

    By the way, I found a function in photoshop which does exact what I described
    Reply With Quote Reply With Quote

  5. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wells, UK
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    please share it ... I may learn something and maybe others will too
    "Learn as much as I can at whatever cost, then give it away for free and ask for nothing in return" - (me!)
    Reply With Quote Reply With Quote

  6. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    111
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I will post it when I find the function again. I don't remember where I found it ^^ Also I have to search a translation for photoshop from german to english ...
    Reply With Quote Reply With Quote

Similar Threads

  1. Photshop on a PC vs. Mac
    By yoooee in forum PHOTOSHOP
    Replies: 12
    Last Post: April 9th, 2012, 10:10 AM
  2. My Photshop paintings
    By alexrockclimber in forum ART CRITIQUE CENTER
    Replies: 2
    Last Post: May 17th, 2011, 02:36 AM
  3. Which image resolution do you chose when starting a painting?
    By andrea.bianco in forum Artist Lounge
    Replies: 21
    Last Post: October 2nd, 2008, 03:13 PM
  4. Techtonic:Starting Next Image!
    By EBrown in forum ART CRITIQUE CENTER
    Replies: 4
    Last Post: March 4th, 2008, 03:34 PM
  5. I am starting an image hosting service. Suggestions?
    By Frenetic in forum Artist Lounge
    Replies: 3
    Last Post: March 9th, 2007, 12:27 AM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • 424,149 Artists
  • 3,599,276 Artist Posts
  • 32,941 Sketchbooks
  • 54 New Art Jobs
Art Workshop Discount Inside

Developed Actively by vBSocial.com
SpringOfSea's Sketchbook