Can you merge layers into 1?

Join 500,000+ artists on ConceptArt.Org.

Its' free and it takes less than 10 seconds!

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    United States
    Posts
    209
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Unhappy Can you merge layers into 1?

    Hello everyone,

    I'm working on a painting in PS and I have accidently created new layers. I would find this to be okay, but I'm not through with my picture yet, and I can't paint with one layer paintable, and absoluetly nothing is happening to the other layers that I need to paint at the same time with this one.

    Also if you cannot merge all layers into 1 layer, than can you paint multiple layers at the same time?


    Thanks any help is appreciated.

    - BLADES
    Reply With Quote Reply With Quote  


  2. Hide this ad by registering as a member
  3. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    brooklyn
    Posts
    1,547
    Thanks
    82
    Thanked 199 Times in 119 Posts
    Layer > Flatten Image, will make it all one layer, if you only want to merge a few you can select them and use merge layers in the same menu (ctrl+E on windows)

    Reply With Quote Reply With Quote  

  4. #3
    Join Date
    May 2004
    Location
    United States
    Posts
    209
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Sweet, dude thanks a lot!

    - BLADES
    Reply With Quote Reply With Quote  

  5. #4
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,287
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    A better way that doesn't ruin what you've done.
    CTRL-ALT-SHIFT-N = New Layer
    CTRL-ALT-SHIFT-E = Stamp Visible onto current layer.

    Reply With Quote Reply With Quote  

  6. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    United States
    Posts
    209
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Even better!

    - BLADES
    Reply With Quote Reply With Quote  

  7. #6
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    ny
    Posts
    1,686
    Thanks
    29
    Thanked 124 Times in 69 Posts
    too many buttons!
    just create a new layer and hold the alt key while going to merge visable layers and pow stamp visible happens.

    Reply With Quote Reply With Quote  

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •