Strange Layer Mask Problem
 
View testimonialsView Artwork
Results 1 to 3 of 3

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Follows
    0
    Following
    0

    Strange Layer Mask Problem

    Okay, I'm attempting to color my linework, as in, color the ACTUAL LINES. You know, to reduce the harshness of the linework when I fill in the color.

    Anyway, the way I do this is select all the lines with the Channel option, then use Apply Mask so only the lines are not masked out. But for some reason, why I apply the mask on the lines, the mask is not 100% opaque. So when I color on the layer, the color shows through slightly in the places that aren't linework.

    Every time I make a layer mask, the mask in 100% opaque, but not in this case. I'm not sure why this is happening. I attached an image, because it's hard for me to explain in words. Note the opacity of the mask and the outcome when I try to color the linework.

    Thanks for the help.

    Attached Images Attached Images  
    Reply With Quote Reply With Quote

Members who have read this thread: 1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • 424,149 Artists
  • 3,599,276 Artist Posts
  • 32,941 Sketchbooks
  • 54 New Art Jobs
Art Workshop Discount Inside
Register

Developed Actively by vBSocial.com
The Art Department
SpringOfSea's Sketchbook