Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bay Area
    Posts
    43
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cut and Paste Problem

    This is kind of a weird problem. I use Painter Classic and every once and a while I start a drawing directly on the canvas instead of on a new layer. I can cut out the drawing with the selection tool but then I cant draw underneath it. Is there any way I can meld the cut out square with the layer I paste it to?


  2. Hide this ad by registering as a member
  3. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    California
    Posts
    2,089
    Thanks
    4
    Thanked 197 Times in 170 Posts
    Hi,

    Since you mention Painter Classic and Layers, you must have Painter Classic 2 since Painter Classic 1 did not have Layers.

    If you've made a selection and want to draw below it, you'll first need to lift that selection to a Layer by clicking inside the selection with the Layer Adjuster tool.

    Then you should be able to draw either on a new Layer below that lifted selection or on the Canvas.

    I don't have Painter Classic 2 installed on this system in order to check, but you may be able to hold down the Shift key, highlight the two Layers you want to combine, choose Group from the Layer Command icon's drop down list below the Layers list, then choose Collapse from that same menu.

    Those functions may not be included in Painter Classic 2, however.
    Last edited by Jin; September 19th, 2003 at 01:33 PM.
    Please do not PM me with Painter questions. Instead, post them here where everyone can benefit from them. Thanks!

    Jinny Brown
    Visit PixelAlley.com
    and The PainterFactory

  4. #3
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bay Area
    Posts
    43
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Awesome. Thanks a lot.

  5. #4
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    California
    Posts
    2,089
    Thanks
    4
    Thanked 197 Times in 170 Posts
    Hi,

    In my previous message, I typed Painter Classic 1 in a couple of sentences when I meant to type Painter Classic 2.

    I've edited the message to correct that but want to make it clear for anyone reading this thread that....

    Painter Classic 2 has Layers. Painter Classic 1 does not have Layers.
    Please do not PM me with Painter questions. Instead, post them here where everyone can benefit from them. Thanks!

    Jinny Brown
    Visit PixelAlley.com
    and The PainterFactory

Similar Threads

  1. Cut and Paste Critiques
    By Bai Fan in forum Art Critique Center
    Replies: 63
    Last Post: January 17th, 2019, 12:26 AM
  2. Art: I'd like to paste some pages from my comic, if that okay...
    By Benjamin-the-Fox in forum Finished Art
    Replies: 19
    Last Post: March 31st, 2012, 10:16 PM
  3. cut and paste problem!!
    By Rosewarne in forum Painter
    Replies: 4
    Last Post: July 19th, 2007, 02:55 AM
  4. Wheat Paste???
    By Spacemanchuck in forum Artist Lounge
    Replies: 0
    Last Post: April 12th, 2005, 07:53 PM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Designed by The Coldest Water, we build the coldest best water bottles, ice packs and best pillows.